Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Södra Hällarna

Man måste inte bege sig långt iväg för en vardagstur – det räcker med att gå utanför dörren!

Men ibland vill man komma bort från hus och bebyggelse och alltför många människor, och vi har lyxen att bo på ett ställe med många fina strövområden inom gångavstånd, som t ex Södra Hällarnas naturreservat söder om Visby. Här finns det många fina stigar, bänkar och grillplatser med en fantastisk utsikt över Östersjön, Visby och söderut mot Högklint.

Just denna dag var dock vi lite lata och körde bil till en av reservatets parkeringar.

Vi tog en lång promenad i det frusna, vintervita landskapet, och avnjöt en härlig kaffepaus i hyfsat vindskyddat läge på klinten i Murgröneskogen med en fantastisk utsikt över Östersjön. Kinder och nästipp kalla och röda, men själens batterier påfyllda <3

/Anna, 28 december 2021


Om vår tur

Turens längd: 5,5 km. Stigar och skogsvägar. Fin utsikt över Östersjön längs klinten. Fikabord, bänkar, grillplatser på flera ställen.

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén