Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Sorrentohalvön

På våren 2016 åker vi med Prima Travel på en vandringsresa till Sorrentohalvön. Vi ska vandra i fem dagar tillsammans med en guide och en grupp på 10-15 andra, och vi bor gott på hotell varje natt.

Stranden och strandpromenaden i Maiori.

Italien är Europas tredje regnigaste land, enligt vår guide. Detta kommer vi att märka under veckan, men som vanligt när man vandrar så gör det inte särskilt mycket – särskilt om man vet att en varm dusch, varm mat och en varm hotellsäng väntar vid dagens slut.

Världens största cappucino med buffelmjölk.

Amalfi är känt för mycket, bland annat sina citronodlingar. Vi som bara har sett de citroner som säljs i butikerna hemma i Sverige och de citroner vi själva odlade då vi hade ett eget citronträd är skeptiska till att det faktiskt är citroner som odlas här – de är ungefär lika stora som grapefrukt!

Lemonicus gigantus?

Vår guide kan mycket om både italiensk och svensk natur, kultur och historia och berättar gärna och mycket, och han tar mycket väl hand om oss hela resan.

Vackert även nattetid.

Vi får frukost och kvällsmat på hotellet, lunch har vi med oss (pick-nick) eller äter på någon restaurang längs vägen (förbeställd). Transporter och guidning ingår, det vi måste bestämma är vad vi ska dricka till maten och vad vi ska ha på oss för kläder. Lagom ansträngande 🙂

Vad är väl en italiensk piazza utan duvor?

Onsdagen är egentligen en vilodag, men vi väljer att åka till Vesuvius och Pompeji den dagen, och på kvällen äter vi på en lokal restaurang i Maiori.

Vi som bor på Gotland är vana vid kalkstensklippor, men kalkstensbergen på Sorrentohalvön är något helt annat, hundratals meter höga, med terrasserade odlingar och hus som klänger och klättrar på de mest osannolikt branta bergssluttningar. Vägen som slingrar sig runt kusten hänger utanför klippan på så många ställen, och allting vindlar och slingrar och snirklar sig runt.

Alla byar är förbundna med promenadstigar, i dalarna, över bergen, mellan dalarna. Tusentals trappsteg. Den enda vägen ner från bergen förr i tiden.

Det är oerhört grönt så här års – och det sägs vara väldigt vackert på hösten då grönskan övergår i höstens orange och röda toner. Vi kanske ska åka hit en höst?

Veckans vandringar


Följ Vardagstur på Instagram!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén