Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

En tur på Östkusten, dag 3

Morgonen blir precis som gårdagskvällen en favorit i repris – en stilla, solig morgon, morgondopp*, frukost på stranden**

*För vissa av oss. ** För samtliga.

Svep för fler bilder

Liksom i går morse är vi helt ensamma här hela morgonen i stillheten och solskenet. Jag vet att det kan vara mycket folk här sommartid, husbilar och campare och hundvandrare och joggare och allt möjligt, men de gånger vi campat här under juni-juli-augusti har vi (=jag) oftast haft stranden helt för mig själv fram till klockan nio. Har ju dock inget större statistiskt underlag, så kan ha varit tur bara.

Strandfrukost i solen <3

Det kommer faktiskt ett par hundvandrare förbi strax före tio, men har vi redan packat ihop och är redo för avfärd.

Vi har 10 km lugn vandring framför oss på fina skogs- och strandstigar, så gott som helt plant och knappt en enda höjdmeter. Solen skiner, packningen känns lätt, och den där härliga vandringskänslan av att verkligen vara bara här och nu börjar infinna sig.

Paus i solen. Sämre kan man ha det 🙂

Vi håller ändå på vårt pausschema – efter ungefär tre kvarts vandring är det dags för en paus, denna gång på en stock med utsikt över havet i Danbo naturreservat, strax norr om Sjaustru fiskeläge.

Det är ganska skönt med pauser så ofta – en hinner inte bli så trött och grinig och vandringen blir så mycket gladare. Detta vet vi av erfarenhet… 🙂

Så typ 45 minuter senare är det dags igen – och nu blir det en lite längre paus med kaffekokande.

Bzzzzz. En surrande insekt försöker störa vår kaffipaus. Sysneudd med radiomaster i bakgrunden.

Sista etappen flyter också på bra, och alldeles för snabbt är vi tillbaka vid bilen i Sandviken där vi startade för mindre än 48 timmar sen. Det känns som vi varit ute mycket längre än så, maximal avslappning och bortkoppling från vardagens problem och bekymmer har uppnåtts och jag känner mig stark och pigg och tillfreds med tillvaron. Jag vill inte sluta vandra!

Det här skulle ju egentligen vara en fyra-dagars-tur, men det blev bara tre. Så, en kompromiss: Vi åker till Katthammarsviks Rökeri och äter lunch, och sen tar vi en sväng inom Herrgårdsklint för att se hur långt de där orange ledmarkörerna vi fann i Russvätar faktiskt sträcker sig.

/Anna, 4 september 2022


Om vår tur

10 km längs Östkustleden på stigar och skogsvägar. Markerad led.

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén