Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Liten tur på Mölnermyr

Sista dagen i september far vi till Mölnermyr för att se om det hänt något nytt sen vi har här sist. Mölnermyr ingår i det område runt Bästeträsk som (troligen) blir Sveriges nästa nationalpark och jag tror det kommer att bli flera fina vandringsleder här så småningom. Men idag blir det först fika, sen upptäcktsfärd!

Svep för fler bilder.

De blåvita snitslarna leder oss in i reservatet, men efter några hundra meter tar det stopp då ett nytt stängsel spärrar vägen!

Hinder i vägen!

Kanske kommer det en stätta här på sikt, men idag följer vi det bara på utsidan och plockar snart upp snitsel-spåret igen. Det är ganska enkelt att speja framöver och ta sikte på nästa, och på några ställen finns det rejälare band som uppmärksammar vandraren på att stigen gör en kraftig sväng.

Se upp för hål i marken. Se ner, menar jag 🙂

Vi går mestadels på stigar, skogsvägar eller lättvandrad skogsmark, men även en bit i utkanten av myrområdet Mölnerbunkar. Idag är det torrt och enkelt att ta sig fram, men det finns en sträcka med grönmarkerade pinnar som vi gissar markerar var en spång kommer att sättas upp, och kanske en plats för att sitta och njuta av utsikten över myren.

Skog, vandrare & snitsel.

Efter drygt 2 km är vi tillbaka vid fikaborden där vi startade. En fin liten tur i fina omgivningar!

/Anna, 30 september 2023

Om vår tur

Vi följer de blåvita snitslarna en drygt 2 km lång rundslinga i skog och myrkant. Stig, skogsväg och obanad mark genom lättvandrad skog och myr (se till att ha lämpliga skor). Fikabord vid start.

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén