Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Bad Gastein, Gasteinerdalen

  • Längd ca 12,5 km
  • Tidsåtgång ca 4,5 timmar inkl guidning, foto, fika och lunch

Klicka på bilden för att öppna kartan i ny flik.

Första dagen delas vi in i olika grupper baserat på vad vi vill och vad vi tror vi orkar gå varje dag – grön, blå eller röd grupp. Vi känner oss starka och som erfarna vandrare (not!) så vi väljer såklart röd grupp. Kan ju inte fika oss igenom en vandringssemester!

Trots denna initiala inställning är det faktiskt på just denna resa som vanan och kravet på att vandringar ska ha många fikapauser skapas och cementeras. Något som vår guide vid nästa vandringsresa hit kommer att bli varse… 🙂

Guiden börjar med en tur genom Bad Gastein och berättar om byns historia, dess storhetstid som kurort på grund av de varma källorna och radonstrålande grottor (jo, det är sant – här påstår man att radon har hälsobringande effekter. Lyssna på detta reportage från Vetenskapsradion om du vill veta mer om detta påstående.)

Det finns fortfarande både spa och radonbehandlingar i byn men flera av badhotellen är övergivna och förfaller.

Bedagat Badeschloss. Mögelskador brer ut sig kring entrén. Trist.

Denna veckans första tur är lite uppvärmning utan alltför många höjdmetrar så vi går ganska plant längs vägar och stigar på dalens västra sida, ner i dalen och upp igen på andra sidan.

Gasteinerdalen.

Vi stannar till på Café Gamskar för lunch och efterrätt – en enorm Napoleonbakelsliknande skapelse som jag kommer att drömma om i många år framöver.

Lunchpausen är lång men till sist beger vi oss tillbaka längs dalens östra sida till hotellet, stretching, After Walk, varma bad och sen en sjurätters (!) middag på kvällen.

Kaiser Wilhelm Promenade.

Sen somnar vi snabbt och sover djupt hela natten – redo för ett nytt äventyr i morgon!

/Anna, 10 augusti 2014


Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén