Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Bad Gastein

Vet inte riktigt hur det går till men plötsligt har någon beställt en vandringsresa, och vi ska ut och vandra i Alperna i en vecka. Det är riktig slack-packing, dagsturer med guide som leder oss dit vi ska, hotell med sköna sängar och spa och sjurätters middag på kvällen, så det känns inte alltför alarmerande.

Det enda vi egentligen behöver införskaffa är vars ett par vettiga kängor med höga skaft eftersom researrangören kräver detta vid de guidade vandringarna.

Vi flyger med SAS/STS Alpresor till Salzburg, och sedan är det buss därifrån till Bad Gastein. Vi kommer dit en en fin solig lördag, checkar in på hotellet, äter en sen lunch och sen vandrar vi runt lite i byn och utforskar den.

Bad Gastein är en vertikal by, officiellt på 1002 meters höjd, men det varierar från 840 upp till 1200 meters höjd (enligt Wikipedia).

En alpbäck (älv? flod?) går ner igenom hela byn och flyter vidare ut i Gasteinerdalen. Det går en fin trappa längs bäcken där den forsar fram genom byn, och vi passar på att öva bergsbestigarmusklerna där.

Utsikt över Bad Gastein.
Utsikt över trappan.

Vi kommer att vandra i grupp med 10-15 andra, och vi behöver bara följa vår guide, njuta av vandringen och bestämma vad vi ska dricka till maten. Det ska vi nog klara av!

Spoilervarning: Det regnar nästan hela veckan, och då blir det inte mycket mer utsikt än blöta granar, blöta stenar och dimmiga moln. Ändå är det på något underligt sätt en fantastiskt avkopplande semester som verkligen ger mersmak på vandring. Åtminstone den här lyxvarianten!

/Anna, 9 augusti 2014


Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén