Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Bad Gastein, Schlossalm

  • Längd ca 9 km
  • Ca 370 höjdmeter
  • Tidsåtgång ca 6,5 timmar inkl bergbana, guidning, fika, lunch och foto.

Klicka på kartan för att öppna i ny flik.

Gårdagens prognos med regn hela dagen verkar stämma, och vi följer guidens råd och lånar paraplyer på hotellet inför dagens tur. Känns mycket märkligt att vandra med paraply, men det visar sig fungera alldeles utmärkt och vi vandrar ofta med paraply hädanefter. Förutsättningen är ju att det inte blåser alltför mycket, förstås.

In med alla i vagnen!

Vi får skjuts en bit ut i dalen till grannbyn Bad Hofgastein där vi tar Schlossalmbahn upp till mittstationen. Schlossalmbahn är en bergbana (eng: funicular), en järnvägsvagn som dras upp med stålvajrar längs ett spår på bergssidan, så även om det inte varit regn och dimma utanför fönstren hade vi inte haft någon vidare utsikt.

Man vad gör väl det – ut på tur, aldrig sur! Och det är faktiskt så förvånansvärt ofta!

Paraplyvandringspremiär.

Vi ger oss iväg upp längs grusvägar och stigar. Regnet gör att bäckarna svämmar över och det forsar rejält med vatten.

Tur vi har bra kängor när vi ska vada genom det här.
Riktig fors.
Paraply är bra till mycket *balanserar*.

Vi stannar vid en av de små hütterna längs vägen för att värma oss, torka lite och fika (såklart!). Det är bara vi i hütten denna gång, är det bara vi som är tokiga nog att vandra omkring i detta väder?

Paraplykaravan.

Det är ett grönt och fint berg, en mysig slingrande stig, och hade det varit lite mindre dimmigt hade vi nog haft en fantastisk utsikt.

Studie i grönt och grått.

Nästa stopp är för lunch på Hofgasteiner Haus på 1950 möh. Varmt och gott inne i restaurangen, blött och dimmigt utanför.

Utsikt från Hofgasteinerhaus.

Och kallt! Termometern visar bara fyra plusgrader!

Knack, knack. Jo, den stämmer och visar verkligen +4°C.

Och här går vi i bara en långärmad T-shirt och långa shorts! Men man blir verkligen varm av att vandra, så fort vi stannar till för en paus måste vi klä på oss en jacka eller gå in i värmen.

Vad är det för monster som kommer upp ur dimman?

Efter en lång paus med god mat är det dags att ta sig ner till bergbanans toppstation för färd ner till Bad Hofgastein och vidare till hotellet för bad, mat och snark!

/Anna, 12 augusti 2014


Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén