Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Klintehamn Rannarve

Jag ska äntligen få min andra vaccinspruta, och vi är i Klintehamn i god tid och strosar runt lite i samhället innan det är dags, då vi stöter på en Kringla-skylt!

Lätt bedagad kringla-skylt mitt i ett villaområde.

Vi följer skyltningen och efter ett tag kommer jag på vad det är för kringla – den pekar mot Rannarve gravfält, som ligger på vår att besöka-lista. Jag kollar kartan, beräknar promenadtider (jag måste ju vara på plats i rätt tid för vaccineringen), konstaterar att vi hinner detta, och vi fortsätter mot kringlan.

Från villaområdet är det en kilometer rak skogsväg, sen ungefär en halv km till innan man är framme vid gravfältet.
Skylt informerar om platsen.
Flera skeppssättningar i rad i en glänta.
Vandrare for scale.

En stig fortsätter ett par hundra meter in i skogen till ett stort gravröse.

I en solbelyst glänta ligger någon begravd sedan bronsåldern.
Myrstack for scale.
Vandrare for scale.

Det är lika mäktigt varje gång man besöker ett sådant här gravfält, som funnits här i tusentals år. Vad är det för några som är begravda? Hur levde de? Vad hade de för drömmar och tankar om sitt liv?

Samma raka väg tillbaka, en bit i alla fall.

Vi svänger av längs elljusslingan som tar oss söderut mot Klintehamns gamla vårdcentral, genom skogen och sen villaområden igen.

Elljusslingan.

Vi är på vårdcentralen lite före utsatt tid, och några minuter senare har jag fått min andra Covid-vaccinspruta! Tyvärr är jag en av dem som får ont i armen och lite feber, så det blir inga turer på ett par dagar, men det har jag inga problem med – jag är vaccinerad!

/Anna, 21 juli 2021


Om vår tur

Turens längd 5,5 km. Vägar, cykelvägar, skogsstigar och motionsspår i Klintehamn.

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén