Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Södra hällarna på kvällen

Jag flexar ut från jobbet för att ta min tredje Covid-vaccinspruta kl 15 och efter det passar vi på att utnyttja den sista timmen solljus för en vardagstur på Södra Hällarna söder om Visby.

Peter har förberett med en kaffetermos, så vi parkerar bilen vid entrén söder om Leva och börjar gå. Det pågår ett bygge i skogen direkt söder om parkeringen, så vi tar stigen in och inspekterar – det ska nog bli en grillplats under tak! Vi fortsätter sen ut mot klintkanten, svänger norrut och tar oss sen ner för trapporna och bergsstigen till den nedre platån, där vi går söderut igen och kisar mot den nedåtgående solen.

Vi sätter oss här på en av bänkarna med utsikt över oändligheten och fikar. Södra Hällarna är ett populärt strövområde och det passerar flera vandrare och joggare, men man har ändå en känsla av avkoppling och lugn när man sitter här med den varma kaffekoppen.

Och så kan man roa sig med att rigga kameran i en buske bakom oss för att få några foton på oss två tillsammans, och eftersom jag tappat min fjärrutlösare får man TALA HÖGT till telefonen för att fota. Eller sätta en timer och skynda sig tillbaka och se naturlig ut. 😀

Det är så skönt att vara ute, och himlen är så vacker, så när vi fikat klart fortsätter vi längs stigen söderut hela vägen till murgröneskogen, uppför klinten igen och sen tillbaka norrut.

Det falnande, orange solljuset ger himlen ett helt spektra av blå-lila-rosa färger, och jetstrimmorna blir starkt upplysta, nästan som de vore självlysande. Och norrut har vi den fina utsikten över Visby framför oss.

Det är nästan helt mörkt när vi är tillbaka vid bilen, men jag är väldigt tacksam att vi kom ut i ljuset och utomhusluften!

/Anna, 25 januari 2022


Om vår tur

Turens längd: 4,5 km. Stigar och skogsvägar. Fin utsikt över Östersjön längs klinten. Fikabord, bänkar, grillplatser på flera ställen.

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén