Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Stenhammars naturreservat

Vi parkerar vid norra entrén till Stenhammars naturreservat och följer en grusväg söderut, förbi Stenhammars slott som arrenderas av självaste Hans Majestät. Idag blir vi noggrant bevakade av personal kring slottet och en tretungad flagga vajar från flaggstången så vi anar att någon av majestäterna är på plats.

Det bekymrar inte oss, vi följer stigen längs Valdemaren, in i själva naturreservatet till turens första fikastund, vid en fin grillplats med bord och bänkar under tak.

Vi fortsätter sen vidare längs sjön. Stigen är fläckvis ganska isig men det går bra att ta sig fram ändå. Det är ganska mycket stormfälle och avverkade träd en bit in. Undrar om det är granbarkborren som ställer till det?

Vi traskar glatt vidare, och kommer sen till turens andra fikaplats på en udde med fin utsikt mot sjön. Det finns bara en bänk men ett träd har fallit omkull precis bredvid och det funkar fint att sitta på stammen 🙂

Väl-fikade och mätta går vi sen tillbaka längs en väl uppbyggd gammal väg, förbi slottet och tillbaka till parkeringen. En fin tur en gråmulen februaridag!

/Anna, 12 februari 2022


Om vår tur

Turens längd: 4,5 km

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén