Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Halva Furillen runt

Den soliga lördagen fortsätter med en rundtur på Furillen. Vi parkerar vid naturreservatets östra entré och går söderut, upp på klintkanten och in i skogen och vidare längs en skogsväg sydväst tvärs över ön till den gamla kalkhamnen, där det sedan några år tillbaka är ett hotell.

Hotellet har ingen verksamhet nu men vi sätter oss på ett par slitna teakstolar utanför det stängda caféet och avnjuter vårt medhavda kaffe och tystnaden – det känns som vi är helt ensamma på ön med bara vinden och solskenet som sällskap. Härligt!

Det är ganska svårt att slita sig från att bara sitta och finnas till, men till sist gör de lätta men kyliga vindarna att vi måste börja röra på oss, så vi packar ihop och går norrut längs en nyfixad grusväg parallellt med stranden, och sen vidare in i naturreservatet via den västra entrén.

Vi klättrar upp i det västra fågeltornet och beundrar utsikten och de härliga färgerna på himlen. Sen går vi längs skogsstigen österut, och klättrar även upp i det östra fågeltornet.

Sen börjar det bli riktigt mörkt, men som tur är har vi bara en knapp kilometer kvar till bilen. Vi funderar ett tag på att stanna kvar, tända en eld på grillplatsen och tillaga kvällsmaten här, men det är blåser lite för kalla vindar så vi väljer att köra tillbaka hem till värmen.

/Anna, 5 mars 2022


Om vår tur

Turens längd: 9 km. Stigar, skogsvägar och grusvägar. Två fågeltorn i reservatet på öns norra del. Fikabord i reservatet samt möjlighet att sitta vid hotellet (ev café under säsong?). Badplatser på flera ställen.

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén