Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Lickershamn – Stenkyrkehuk

Vi firar nationaldagen med en lunch på fantastiskt god rökt fisk från Puttes i Lickers, och sen en tur längs havet och klinterna runt Lickershamn. Idag börjar vi med att följa Klintkustleden upp till Jungfrun – Gotlands högsta rauk – och sen vidare söderut längs leden genom skogen.

Strax innan vi når Törrvesklint tar vi en avtagsstig österut, nerför klintsidan till klapperstensstranden. Det är riktigt häftigt att se klintarna torna upp sig från myrperspektivet här nerifrån stranden.

Svep för att se fler bilder.

Vi strosar fram längs stranden i sakta mak, och strax innan Stenkyrkehuk tar vi en smal stig uppför klintkanten. Mitt i backen har någon monterat en bred bräda mellan två träd, ett alldeles perfekt fikaställe i skuggan med utsikt över havet och en ensam segelbåt.

Vid fyren ansluter vi till Klintkustleden igen, och följer den norrut över Törrvesklint och tillbaka till Lickershamn. En lugn, härlig vandring i den vackra, karga naturen längs klintkust och skog, med flera stigar både uppe på klinten och nere vid havet att välja på, som gör att man kan anpassa turens längd och svårighetsgrad efter dagsformen.

/Anna, 6 juni 2022


Om vår tur

9,5 km längs klapperstensstrand och i skogsmiljö. Vissa branta passager. Flera fikaplatser, och härlig utsikt! Sommartoalett i Lickershamn, rökeri & restaurang under säsong.

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén