Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Bosarve naturskog

Söder om landsvägen, mitt emellan Lye och Garde, finns det lilla naturreservatet Bosarve naturskog (ej att förväxla med Bosarve lövskog, som ligger i Levide/Sproge). Reservatet bildades 1980 för att bevara de över 200 år gamla tallarna, som växt sig stora på den bördiga jorden.

Vi stannar till vid naturskogen, och klättrar över stättan in på den öppna ängen. Det är inte många blommor just nu, en och annan mandelblom och smörblomma och små blå ormöga som färgstänk i det höga gulgröna gräset.

Svep för fler bilder.

Det finns en stig som leder in i skogen, men som stigar gör ibland så upphör den, och vi får göra oss en egen stig längs stängslet och tillbaka till ängen. Det blir en kort visit för oss, men vi kan i alla fall kryssa av reservatsbesök nr 121 på vår krysslista!

/Anna, 11 juni 2022


Om vår tur

En kort rundtur på den öppna ängen och genom skogen. Spår av stig men sly och nedfallna träd gör det svårt att ta sig fram. Parkering & fikabord vid reservatets nordvästra hörn.

Använd ”Dela”-knappen om du vill ladda ner gpx-filen för denna vardagstur.
Vardagstur Gotland – länk till hela kartan.

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén