Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Stånga Öken & skog

Strax söder om Stångas samhälle, vid bygdegården & bowlinghallen Malmgard, finns ett fint område med en motionsslinga genom skog och sanddyner. Slingan är två km lång, har nyligen rustats upp och det finns en stor skylt vid starten med information om slingan och vad som finns längs vägen.

Svep för fler bilder.

En vacker dag i början av juni tar vi en vardagstur längs slingan. Tydligen fanns det ett stort sandtag här tidigare (därav sanddynerna och ”öknen”), där man bland annat tog sand till bygget av järnvägen söderut, och till flygplatsen i Visby. Idag vid vårt besök är det en enorm äng av blåeld, och det är där vi sen sätter oss på en bänk med en kopp kaffe för att njuta av utsikten som avslutning.

/Anna, 11 juni 2022


Om vår tur

2 km tur längs en välskött motionslinga på mjuk flis. Mestadels skogsmiljö. Elljusbelyst. Bänkar & grillplatser längs vägen.

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén