Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Fållökna

Även på den gråmulna söndagen blir det en liten vardagstur ut i november-naturen då vi kör till Fållökna naturreservat nordost om Flen. Vi parkerar vid den utmärkta parkeringen i bortre änden av Fållökna fritidsområde, sen sitter vi i bilen och väntar på att en regnskur ska dra förbi. Det går ganska snabbt och vi kan kliva ut och ge oss iväg på tur.

Det finns en markerad stig tillbaka en bit längs grusvägensom sedan svänger höger ner i en hage ytterligare några hundra meter till ett vägskäl. Vänster stig går upp mot utsiktsplatsen på Uvberget, höger stig går ut på ön Lagnö. Vi väljer ö-stigen och fortsätter vidare mot den träbro som tar oss över sundet.

Bron över sundet.

På andra sidan möts vi också av ett stigskäl, och väljer här att ta högervarvet runt. Stigen är lättgången där den går genom ganska gles, öppen skog med mestadels lövträd. Vi har kontakt med sjön hela tiden, och kan kika över mot den lilla ön Högskär, ett fågelskyddsområde under stor del av året.

Utsikt mot Högskär i sjön Nedingen.

Efter ungefär 700 m vandring når vi Lagnös sydspets och det utlovade fikabordet. Dags för fika! Det är lite småsvala vindar, så det blir hätta upp eller filt på för oss som fryser. Extra gott med varmt kaffe idag. Eller varm choklad.

Fikapaus!

Efter fikat går vi tillbaka längs stigen på öns västra sida.

På tillbakagång.

Här är stigen mer kuperad och går mellan stenar och rötter, bra tillfälle att öva balansen.

Sten-stig.

Vi tar oss över bron, genom hagen och är tillbaka vid bilen lagom tills det börjar regna igen – bra planerat! 🙂

/Anna, 6 november 2022


Om vår tur

2 km tur runt Lagnö med fikapaus i södra änden.

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén