Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Champoluc

Sommaren 2015 åker vi på vandringsresa till Champoluc i de italienska alperna. Researrangör är STS som vi åkte med till Bad Gastein förra året.

Vi flyger direkt från Stockholm till Milano, där STS’ gulklädda reseledare plockar upp oss och vallar in oss i bussen till regionen Aosta och dalen Valle d’Ayas där Champoluc ligger nästan längst in, på 1560 meters höjd över havet.

Vi bor på Hotel Relais des Glaciers hela veckan och gör dagsturer. Hotellet är riktigt mysigt, med ett ordentligt spa i källaren, en stor pool utomhus och många solstolar i trädgården. Riktig lyx att sänka sig ner i ett varm massagebad efter en lång dag på berget. Rekommenderas!

Hotel Relais des Glaciers.

Alpfloden (forsen?) Torrente Evancon rusar fram längs dalgången och för ett riktigt oväsen – inget stilla porlande utan ett rejält högt, nästan aggressivt brusande.

Torrente Evancon till vänster. Champolucs kyrktorn ses till höger.

Som på många ställen i Italien finns det stora allmänna parkanläggningar med grillplatser och gott om utrymme för folk att idrotta eller bara hänga och umgås utomhus.

Champolucs park är dekorerad med fina snidade träskulpturer.

Vi ska göra fem vandringar här, ledda av en lokal guide och en reseledare från STS som tar hand om allt det praktiska. Allt vi behöver göra är att bestämma sig för vad vi ska dricka till maten och komma ihåg att packa lite kläder, snacks och vatten i ryggsäcken. Verkligen slack-packing!

Vi är på hög höjd här – 1 500 till 3 000 möh – och det är långa vandringar varje dag, men med många pauser och stopp för lunch, fika och ibland bad, så blir det aldrig alltför jobbigt. Och med en After Walk, ett par timmar på spa:t eller i poolen samt en rejäl god middag så går det ingen direkt nöd på oss. Och hotellet har nog det godaste kaffe jag någonsin druckit.

Veckans vandringar


Följ Vardagstur på Instagram!


Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén