Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Fjärilsstigen Visby

Öster om Bingers Kvarn i Visby finns ett grönområde som kallas Planetskogen, och här hittade vi en dag en Fjärilsstig!

Stigens start- och slutpunkt.
Något större bild av kartan.

Området är inte stort, inklämt mellan Broväg och flygplatsen, men det finns en mycket varierande natur och kommer man vid rätt årstid gör stigen skäl för sitt namn, det finns massor av fjärilar!

Stigen är utmärkt med graffittimålade suggor.

Stig här!

Området är inte stort men det finns stigar kors och tvärs. Ingen risk att gå vilse om man skulle missa en sugga då Broväg begränsar i söder och flygplatsen i öster och norr, men försök att hitta alla suggorna – de har små skyltar med bilder på några av de olika fjärilsarterna som setts här.

Så här års (31 maj) ser vi bara ett fåtal olika fjärilar av fem-sex olika arter, men de fladdrar snabbt förbi och vill inte sitta stilla för en fotosession.

Blommorna rör sig inte så mycket dock, och vi hittar några exemplar av årets första blåeld, några oxelblommor på väg att slå ut, och en hel drös blåskallar (eller bergskrabbor på fastländska).

Efter tjugo minuter är vi tillbaka vid startpunkten, men det finns fler stigar i området om man vill gå lite längre. Och sommartid då det finns fler fjärilar kan det ju hända att man dröjer sig kvar lite extra för att beundra dem.

/Anna, 31 maj 2020


Om vår tur

Knappt 1 km vandring längs stigar. Skyltar med bild & info om fjärilar på flera ställen.

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén