Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

VOK 7,5 km

Det snöar till och från när vi tar oss ut till VOK-stugan öster om Visby för en vardagstur längs någon av motionsslingorna där som går kors och tvärs genom Gotlands nyaste naturreservat: nr 153, Stora Vede.

Vi väljer den grön-vita 7,5 km-slingan, ger oss iväg medurs och ganska snart stöter vi på de blå-gula plastbanden som signalerar naturreservatsgräns på gång. Vi möter ingen annan på vår tur men då och då hör vi trafiken från någon av de större vägar som omgärdar området.

Det är lite småkuperat här i skogarna, och på något ställe då vi går nära klintkanten får vi en fin utsikt österut över fälten och gårdarna. Eller, vi skulle haft en fin utsikt men nu snöar det så pass att vi bara ser det som ligger närmast. Tillräckligt fint 🙂

Vi vet att det finns ett picknickbord längs en av slingorna här och hade planerat att stanna där för fika, men det var inte längs denna grön-vita slinga så vi vandrar runt och avslutar i stället med fika vid den täckta grillplatsen vid stugan.

/Anna, 7 januari 2022


Om vår tur

Turens längd: 7,5 km. Markerad motionsslinga (grön-vita markörer) som utgår från VOK-stugan.

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén