Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Klinteberget 3 km

Söndagen är lite gråmulen men det hindrar oss ju inte från att köra ner till Klinteberget för en liten vardagstur längs någon av de fina stigarna där. Vi är lite möra i benen efter gårdagens långtur, så vi väljer att ta den gula slingan som är knappt 3 kilometer.

Klinteberget är ett välskött ställe, det finns fina stigar av olika längd och de flesta har flera bänkar längs vägen för fika eller bara paus. Vi möter också flera andra vandrare på vår korta tur.

Vi börjar gå söderut längs klinten, där man har en fin utsikt över kyrkan och bygden. Efter någon kilometer följer vi markeringarna inåt i skogen. Här är det inte alls så blött, översvämmat och/eller fruset och halt som på många andra ställen, stigarna är fina och enkla att gå på.

Det finns också många fina och lustiga dekorationer längs stigen, och även spår av vår historia i form av kalkugnsruiner och slaggvarpar. Och faktiskt är hela det öppna området vid festplatsen resterna av en gammal fornborg!

Och här avslutar vi vår tur med (såklart! 🙂 ) en fikapaus. Var skönt att komma ut i naturen och få andas lite!

/Anna, 16 januari 2022


Om vår tur

Turens längd: 3 km längs markerad skogsstig med bänkar och konstinstallationer. Fin utsikt vid klinten. Fikabord och grillplats vid start.

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén