Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Alvena Lindaräng

På väg hem från Tjelvars grav utanför Åminne stannar vi till vid naturreservatet Alvena Lindaräng för ett kort besök och en fin plats att dricka upp det sista av vårt medhavda kaffe.

Vi skulle som sagt bara kika på änget – så här års är det mest torra löv och kala grenar – men vi träffar ett par andra besökare som nämner att det finns en naturstig! Detta måste ju så klart undersökas så vi letar upp naturstigens start, och ger oss iväg.

Vi inser snabbt att stigen har några år på nacken, skyltarnas färg flagnar och det är en hel del snår och stormfälle över stigen. Dessutom börjar det skymma på riktigt, så vi bestämmer oss för att inte gå vidare mer utan hittar ett par stenar att sitta på och avnjuter vårt kaffe i det sista solljuset, innan vi går tillbaka till änget och vår bil och tar oss hem igen.

Fast beslutna att snart komma tillbaka och undersöka vart naturstigen tar vägen! (Det dröjer faktiskt bara några dagar, sen tar vi en fredags-after work i form av en promenad längs Vallstena naturstig)

/Anna, 27 februari 2022


Om vår tur

En kort tur genom ett fint gotländskt änge. Fikabord. Vallstena naturstig utgår från ängets sydöstra hörn.

Vardagstur Gotland – länk till hela kartan.
Använd knappen ”Dela” för att ladda ner gpx-filen.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén