Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Allkvie änge

Denna helg blir det inte någon längre vardagstur, men vi tar oss tid för en fin liten promenad längs den vackra naturstigen i Allkvie änge, en knapp mil öster om Visby. Träden knoppas, gräset är grönt och översållat med gullvivor och vitsippor, och årets första orkidéer – de purpurfärgade S:t Pers nycklar – börjar titta fram lite överallt.

Änget är vackert och välskött, och det är så otroligt avkopplande att vandra fram i sakta mak och beundra blomsterprakten i solsken och milda vårvindar.

Vi har gått här förut, men vi tar ändå med oss en av de tryckta handledningar till stigen som finns till låns vid den vackra grinden till änget och läser om floran och faunan. Och så klart avslutar vi med en kaffipaus vid det fikabord som finns i änget – en härligt lugn stund med en glad liten hackspett som sällskap i trädet bredvid 🙂

/Anna, 14 maj 2022


Om vår tur

1,5 km vandring längs en markerad naturstig. Fikabord i änget och torrdass vid parkeringen.

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén