Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

Duveholm

Söndagens vardagstur går till Duveholm och den stig som går runt östra delen av Duveholmssjön. Det är ännu en fin sensommardag men inte särskilt mycket folk som rör sig i området. Men vi kanske är lite tidiga, klockan är ”bara” halv elva då vi ger oss iväg från parkeringen. Stigen är bred och grusad eller går på långa broar över våtmarkerna som kantar sjön.

Spång i solsken.

Slingan fortsätter sen förbi fårhagar och villaområden, med många bänkar att pausa på. Och en brygga om man vill komma ut i sjön en bit.

På väg ut för att inspektera bryggan.

Duveholmssjön är mycket större än så här, men järnvägen korsar den och stigen följer järnvägen. Sista sträckan går på ännu en lång flytbro. Precis innan den ansluter till land på andra sidan blir det en ”riktigt” bro, dvs en som man kan paddla kajak eller andra flytetyg under. Här finns också ännu en pausplats.

Järnväg till vänster, sjö till höger.

När vi är på fast land igen möts vi av en intressant skylt:

Välkommen hit, till platsen där inget är tillåtet.

Vi är nu på hotellets mark, och jag förstår att de inte vill att folk ska ta upp deras bord och gräsytor med medhavd mat och dryck, men skylten ger onekligen ett ganska ogästvänligt intryck. Den kursiva texten under med mer välkomnande texter är svårläst även i verkligheten, och summa summarum blir jag inte särskilt lockad av att besöka restaurangen.

Markör visar vägen.

Vi går vidare och finner en ganska rolig samling av gamla skyltar och föremål.

Gammal kiosk.

Vi är tillbaka vid parkeringen vid halv tolv, och väljer att köra hem och äta.

En fin tur en fin dag!

/Anna, 25 september 2022


Om vår tur

Vi vandrar 2,5 km runt sjön på stigar & broar.

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén