Vardagstur

Vandring på Gotland & i Sverige

3 dagar på Östkust- & Torsburgen-leden

När vi ska gå längre turer på flera dagar tycker jag att det är väldigt nimmt att kunna ta bussen till och/eller från leden för att slippa fundera på parkering eller fixa hämtning. Tyvärr är ju de längre lederna på Gotland inte riktigt synkade med busslinjerna och deras hållplatser så det kan bli lite pusslande för att få ihop en schysst tur.

Ända sedan Torsburgenleden invigdes förra året har jag varit sugen på att ta en tur Katthammarsvik – Kräklingbo eftersom linje 41 som passerar de respektive hållplatserna faktiskt är en året runt-linje som går flera gånger om dagen, både i veckan och på helgen. Och på Kristi Himmelsfärd-helgen händer det faktiskt!

Jag skrev ganska mycket om turen på vårt Instagram-konto, så jag återanvänder helt kallt de inläggen 🙂

Svep för fler bilder.

Första dagen blir en mjukstart, 5 km vandring från Katthammarsvik till Grogarnsberget och camp med hängmattan i en lagom undanskymd del av skogen.

Svep för fler bilder.

Andra dagen blir det vattenpåfyllning i Herrvik, den gula slangen vid kajen innehåller färskvatten från vattenverket. Vet inte riktigt hur det är när frosten kommer, antar att det är avstängt då. Och om du går samma tur som jag, tänk på att sista chansen att fylla på vatten är vid pumpen strax norr om Grynge fiskeläge. Det finns ingen pump i Sjaustru och ingen på hela Torsburgenleden.

Det blir en ganska lång etapp denna dag – 22 km totalt – som avslutas med camp i Mullvalds strandskog.

Svep för fler bilder.

Nu blev det ju ingen busstur hem eftersom Peter kom och mötte upp och vi tog bilen tillbaka till Visby, men min ursprungliga plan var att ta bussen antingen 16.50 eller 17.50 från Kräklingbo kyrka, knappt 600 m från ledslutet vid Kräklingbo bygdegård.

Totalt 17 km vandring denna dag.

/Anna, 17-19 maj 2023

Andra långturer vi tagit bussen till och/eller från:

Om vår tur

Jag vandrar 44 km på tre dagar, från Katthammarsvik till Kräklingbo. Övernattar i hängmatta. Chillar, fotar och har tur med vädret.

Vardagstur Gotland - länk till hela turkartan

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Vardagstur

Tema av Anders Norén